Telia 2. etapp Pärnus lahtised meistrivõistlused

Laupäeval Pärnus toimunud EMT sarja teisel etapil esinesid Viljandi Spordikooli sõudjad ja harrastussportlased väga edukalt. Koju naaseti kolme kuldmedaliga ja nelja pronksmedaliga.
Esimest korda tehti võistluskavas muudatusi distantsi osas, nimelt varasema tuhande meetrise distantsi asemel pidid seekord A-vanuseklassi ning meeste ja naiste klassis võistlevad sportlased läbima kaks tuhat meetrit. See muudatus annab parema ülevaate sportlikust vormist traditsioonilisel sõudedistantsil ja võimaluse teha muudatusi treeningkavas valmistumaks märtsi alguses toimuvatele Eesti meistrivõistlustele, kus sõidetakse samuti kahe tuhande meetri pikkust distantsi. Lisaks on teine etapp võistlus, kuhu kaasatakse ka kõige pisemad spordipoisid ja –tüdrukud.
Viljandist läks D vanuseklassis osalema 4 poissi ja 1 tüdruk. Hannabel Ool saavutas 17 osaleja seas väga tubli kolmanda koha. Kõige nooremad pidid läbima 250 meetri pikkuse distantsi. Tüdrukute C klassis osales Viljandist 2 neiut ning poiste C klassis 5 noormeest. Kindla eduga võitis 33 võistleja hulgas Leo Muiste, kes edastas 500 meetri pikkusel distantsil teist kohta rohkem kui 5 sekundiga. Väga hea tulemuse sõitis välja ka C klassis veel esimest aastat sõitev Rainer Oras, kes lõpetas võistluse 7. kohaga.
Tütarlaste B vanuseklassis osales Viljandist spordikoolist 2 neidu ning noormeeste samas vanuseklassis samuti 2 poissi. Selles klassis võttis võidu 14 sportlase osavõtul ja tuhande meetrisel distantsil Rasmus Pihu. Korraliku isikliku parima sõitis välja ka Handreas Karl Kivistik, kes lõpetas võistluse 5. kohaga ja seejuures osaleb alles esimest aastat selles vanuseklassis.
Tüdrukute A klassis sai kuldse medali kaela Kärolyn Mäesaar, kes haaras liidriohjad esimestel meetritel ja hoidis neid lõpuni. Lisaks võistles Viljandist samas klassis ka Hanna Kristin Kivistik, kes sõitis välja parima isiklik rekordi. Poiste A klassis esindas Viljandit Hugo Mengel, kes on tänavusest aastast ka arvatud noortekoondise liikmeks ja sai samuti kirja isiklikku rekordit tähistavad numbrid.
Naisveteranide klassis saavutas kolmanda koha Linda Meiesaar ning meeste vabaklassis esimest korda ergomeetril võistlev Aigar Hansen.
Naiste klassis sõitis Viljandlanna Erli Mat, kes sai 12 võistleja seas kolmanda koha ning meeste kergkaalu klassis võistlev Kermo Randmäe saavutas samuti kolmanda koha. Meeste klassis puudus seekord haigestumise tagajärjel Kaspar Taimsoo, aga see-eest võttis osa 3 teist spordimeest kellest parima tulemuse saavutas Kaur Kuslap olles see kord kaheksas. Äsja sõudjate talvise ettevalmistusega liitunud aerutaja Taimo Priinits tegi tubli esimese etteaste esimesel sõudmisvõistlusel ja suutis seljatada aastaid tagasi Eesti noortekoondises võistelnud sportlase. Üllatavaim tulemus tuli samuti meeste klassis, kus kolmanda koha saavutas eelmisel aastal sõudmistreeningutega alustanud Martin Kivilo, kes väga kõrgetasemelise ajaga jättis poodiumikohalt välja meeste neljapaadis sõitva Andrei Jämsa.